ОДРЖАН ”ПОРОДИЧНИ ДАН” У ЗЕМУНСКОМ ПАРКУ

27. август 2018.

У циљу промоције породичних вредности Градска општина Земун је 25. августа организовала ”Породични дан” – културно-забавни, спортски и едукативни програм намењен породицама са децом.

 

Кроз музички програм, плес, радионице, полигоне, бајке, песме, приче о екологији, игре и такмичења, деца и родитељи уживали су у игри и песми. Дуж главне алеје Градског парка у Земуну били су распоређени полигони школица спорта, плесни подијум за децу, едукативни штанд Полицијске станице Земун, као и различите радионице и играонице, попут радионице за бојење вилинских кућица за птице, израда кутијица у декупаж техници, еко квизић за еко-принчеве и еко-принцезе, изложба украсних птица и др. Деца су имала прилику да уживају и у многобројним балонима, играчкама, папагајима и у једном прелепом кинеском фазану.

 

”Породични дан је добра прилика да оживимо простор Градског парка и да сада ова реконструисана зелена оаза постане место дружења свих генерација. Поред Земунског кеја и Гардоша, овај парк је један од бисера Земуна. Трудимо се да на сваки начин током године, а пратећи политику Владе Републике Србије и Града Београда помогнемо очувању и стабилности породице, обезбедимо квалитетне садржаје за правилан развој деце кроз спорт и рекреацију, што умногоме помаже родитељима да растерете свој кућни буџет”, рекао је председник Градске општине Земун Дејан Матић, који је том приликом обавестио присутне да је Општина и ове године обезбедила за ђаке прваке поклон – ранчеве са школским прибором, као да ће и надаље у сарадњи са Полицијском станицом Земун бити организовани едукативни програми у циљу подизања безбедности најмлађих.

 

Председник Матић је победницима спортског полигона уручио награде у виду сликовница, а они најмлађи уживали су у слаткишима, сланишима и сокићима.

 

Спонзори манифестације су Кока-кола Хеленик, Аман и Лагуна, а партнери манифестације су Земунска гимназија, ЈКП ”Градска чистоћа”-Београд и Позориште аматера Батајница.