ОДРЖАН МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „А БИЛА СУ САМО ДЕЦА“

05. октобар 2015.

 
Председник општине Земун Дејан Матић присуствовао је меморијалном турниру „А била су само деца“ у организацији Удружења грађана „Земунска прича“, „Покрет за развој Батајнице“, „Земунски покрет“, „Мој Земун-град“, „Здрава Србија“, „Грађански покрет за Земун“ и кућна самоуправа „Насеља Економија 1“, који је одржан у насељу „Економија 1“ у Батајници.
 
Турнир је посвећен деци, жртвама НАТО бомбардовања 1999. године.
 
„Велико ми је задовољство и част да вас поздравим у име Градске општине Земун и да присуствујем данашњем меморијалном турниру у знак сећања на сву нашу децу страдалу у НАТО бомбардовању 1999. године. Општина Земун подстиче и помaже развој аматерског спорта а посебно спорта за најмлађе, а залагаћемо се и помагаћемо и убудуће унапређење земунских спортских клубова. Радостан сам што смо се данас окупили у великом броју, сви са заједничим циљем – да промовишемо спорт и да сачувамо сећање на невине жртве. Такође, захваљујем се организационом одбору овог турнира, и желим свим учесницима много спортске среће и нека победи бољи тим“, изјавио је председник Матић.
 
Турнир је одржан у у спортском центру „Милица Ракић“ у Батајници, а учествовале су репрезентације завршних разреда основних школа са територије општине Земун.
 
Победничкој екипи, репрезентацији ОШ „Светислав Голубовић Митраљета“ из Батајнице, пехар је уручио познати глумац Драган Јовановић, док је Душко Ковачевић, академик и драмски писац, уручио велики прелазни пехар победнику турнира.
 
naslovna
 
foto1
 
foto2
 
foto3