ОДРЖАН ”МАЛИ ПЈЕР”

06. март 2019.

Под покровитељством Градске општине Земун у организацији ”Пријатеља деце Земуна”  и Међународног земунског салона карикатуре 6. марта у галерији Канцеларије за младе ГО Земун одржана је традиционална 25. манифестација дечје карикатуре ”Мали Пјер”.

 

У конкуренцији 125 радова из осам земунских основних школа, председник Стручног жирија манифестације Драган Руменчић плакете и награде уручио је Маши Ивановић из ОШ ”Гаврило Принцип”, Маји Пешић, Анђели Најић, Лоли Пејић и Доротеи Премовић из ОШ ”Лазар Саватић, Димитрију Милошевићу из ОШ’ ”Мајка Југовића”, Николини Вучетић, Софији Даниловић и Мии Савковић из ОШ ”Раде Кончар”, Луки Бунета и Слободану Цвејићу из ОШ ”Соња Маринковић”, Морису Канингтону, Огњену Васиљевићу, Анђи Ристивојевић, Алекси Глишићу и Мили Јанковић из ОШ ”Коста Вујић”, Михајлу Филиповићу из ОШ ”Бошко Палковљевић – Пинки” и Нини Димовић из ОШ ”Михајло Пупин”.

 

Бојана Ивановић је у име Међународног земунског салона карикатуре уручила специјалну награду салона Маји Пешић.

 

Захваљујући се овогодишњим учесницима конкурса карикатуре Драган Руменчић је истакао значај ове манифестације за неговање духовног ликовног израза најмлађих и подсетио да је Земунска гимназија дала 10 светски познатих карикатуриста.

 

Изложба 19 награђених радова се у галерији Канцеларије за младе у Косовској 9 може видети до 13. марта, после чега ће најбоље карикатуре учествовати у градској манифестацији у СЦ ”Шумице”.