ОДРЖАН ЛЕГО ТУРНИР У РОБОТИЦИ

22. фебруар 2016.

 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић присуствовао је отварању другог међународног Лего такмичења у роботици, које је одржано 20. фебруара у ОШ „Соња Маринковић“ у Земуну, која је домаћин овогодишњег такмичења.
 
Отварању такмичења испред Министарства просвете и спорта присуствовала је помоћник министра Снежана Марковић, директорка ОШ „Соња Маринковић“ Јасмина Филиповић, као и многобројни ученици, родитељи, наставно особље и чланови удружења грађана. Такмичило се десет екипа ученика из Београда, а почасни гост била је екипа ученика и наставника из Словеније.
 
Обраћајући се присутнима, председник Матић је нагласио важност оваквих такмичења за правилан раст и развој деце и омладине.
 
„Велико ми је задовољство да вас испред општине Земун поздравим и пожелим добродошлицу на овом јединственом такмичењу. Наше је уверење да свестран и здрав развој деце и омладине треба да буде један од приоритета наше општине. Сигуран сам у то да ћете на овом такмичењу показати колико сте креативни и колико су вам тимови уиграни. И запамтите да је важно бити мотивисан, ићи напред, стварати и са другима делити плодове свога рада“, истакао је председник Матић.
 
Деца Удружења грађана „Ево рука“, која су присуствовала овом турниру, поклонила су председнику Матићу макету авиона коју су сами направили од рециклираних материјала.
 
Циљ овог такмичења је да се деца у Србији укључе у међународно такмичење у прављењу робота од лего коцкица, а само такмичење је дизајнирано тако да врши промоцију знања, учења и дечје самосталности, као и да децу учи вештинама које ће им бити потребне у професионалном животу. Учесници такмичења се сами организују и активирају у процесу учења, међусобно размењују стечене информације, планирају aктивности, усавршавају постављене задатке.
 
Ово мултидисциплинарно роботско такмичење је први пројекат овакве врсте у Србији. Оваква такмичења у свету одржавју се већ годинама у свету и у њему учествује велики број деце. Спроводи га удружење грађана „Скоцкани“ које је и организатор овог такмичења.
 
naslovna
 
lego1 (2)
 
lego3
 
lego4
 
lego5
 
lego6