ОДРЖАН ЈАВНИ ЧАС „ОСНОВЦИ СА ВАЗДУХОПЛОВЦИМА“

12. март 2015.

У оквиру успешне цивилно-војне сарадње, коју негују општина Земун и Команда Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије, одржан je јавни час под називом „Основци са ваздухопловцима“.

У препуној свечаној сали Дома ваздухопловства у Земуну ученицима су се представили припадници 204. ваздухопловне бригаде – војни пилоти, који су, у пуној летачкој опреми, говорили о изазовима пилотског позива и начину школовања за пилота Војске Србије. Психолог КРВиПВО одржаo је предавање о предусловима неопходним за обављање овог позива, а приказан је и филм о пилотима-ловцима. Након званичног дела програма уприличен је разговор ученика и наставника са пилотима.

Јавном часу су присуствовали заменик председника општине Земун Дамир Ковачевић, члан Градског већа Стево Таталовић, испред Команде РВиПВО потпуковник Саша Бошковић, потпуковник Самојко Тојчић, мајор Дарко Креаковић, мајор Милан Жунић и капетан Братислав Јеремић, ученици и наставници осмих разреда земунских основних школа „Светозар Милетић“, „Мајка Југовића“ и „Лазар Саватић“.

“Јавни час представља део активности на унапређењу цивилно – војне сарадње између Команде РВиПВО и општине Земун, као друштвено одговорне локалне самоуправе. Будућност деце и пружање могућности за правилну професионалну оријентацију сходно њиховим афинитетима и способностима је приоритет сваког друштва“, истакао је заменик председника општине Земун Дамир Ковачевић.