ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР ”ТРОЈКА ИЗ БЛОКА”

18. април 2016.

 
Хуманитарна организација Срби за Србе, 17. априла, на терену Кошаркашког клуба ”Младост” организовала је традиционални хуманитарни турнир ”Тројка из блока”. На теренима КК ”Младост” у брзом шутирању тројки учествовали су сви они који се осећају младо и спремно да помогну социјално угроженим суграђанима.
 
Такмичење у брзом шутирању тројки је отворио члан Привременог органа ГО Земун Ненад Врањевац, а један од учесника турнира био је помоћник председника ГО Земун Милан Милисављевић.
 
”Градска општина Земун позната је као хумана средина. Организацијом низа хуманитарних активности свакодневно се трудимо да пружимо помоћ најугроженијима. Организација турнира ”Тројка из блока” само је једна у низу активности којима се трудимо да прикупљамо прилоге и помогнемо онима који су угрожени. Наставићемо и убудуће да подржавамо све пројекте сличног карактера”, рекао је Врањевац.
 
”Тројка из блока” је идејни хуманитарни пројекат, покренут 2012. године у сарадњи са Кошаркашким савезом Србије. У овом пројекту учествују млади људи, рекреативци, познате личности из света спорта, културе и музике, као и велики број спонзора и донатора. Циљ пројекта је да помогне великом броју вишечланих породица широм Србије које живе у тешким условима и оскудици.
 
”Удружење Срби за Србе ће ове године спровести 42 турнира на простору Републике Србије, Републике Српске и Црне Горе, а очекује нас још неколико турнира у дијаспори. Новац прикупљамо тако што се учесници турнира пријављују за шутирање тројке. Иако на сваком нашем турниру најбољи добија пехар, ипак смо сви заједно победници. Очекујем да ће нам општина Земун и надаље помагати у реализацији наших хуманитарних активности, рекао је Милош Симовић из Удружења Срби Србима.
 
У ревијалном делу турнира учествовали су репери и плесна група ”Еволушн”, а одржана је и кошаркашка утакмица између омладинаца Кoшаркашког клуба ”Младост” и кошаркашке секције Православног спортског друштва ”Света Србија”.
 
На турниру је учествовало преко стотину такмичара. Пехар турнира и најсјајније одличје освојио је Ренато Цветковић са чак 19 кошева. Овога пута прикупљена средства биће додељена седмочланој социјално угроженој породици са петоро деце која живи у Земуну.
 
NASLOVNA TROJKA IZ BLOKA
 
FOTO1 TROJKA IZ BLOKA
 
FOTO2 TROJKA IZ BLOKA
 
FOTO3 TROJKA IZ BLOKA
 
FOTO4 TROJKA IZ BLOKA
 
FOTO5 TROJKA IZ BLOKA