ОДРЖАН ХИТАН САСТАНАК ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

13. мај 2019.

Заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић, као заменик команданта oпштинског Штаба за ванредне ситуације, 13. маја у кабинету председника ГО Земун одржао је ванредни састанак са руководством Општине, које уједно чини и чланство Штаба. Састанку су присуствовали и председник Градске општине Земун и Командант општинског Штаба за ванредне ситуације Дејан Матић, начелница Управе Градске општине Земун Катарина Зрилић, као и поједини начелници одељења Управе Градске општине Земун чије службе су мобилне у ванредним ситуацијама.

 

На састанку је речено да је потребно подићи надзор у свим деловима општине где обилне падавине могу да доведу до поплава или одрона земљишта. С тим у вези, заменик команданта Општинског штаба за ванредне ситуације Дамир Ковачевић упознао је присутне са оперативним планом за Градску општину Земун у случају поплава или одрона земљишта и наредио да су чланови Штаба дужни да на критичним тачкама, попут насеља Алтина, Батајница, Угриновци, Земун Поље, Ћуковац, уколико то буде потребно, координирају током санирања терена.

 

Одлука о 24-часовном дежурству биће донета на Градском штабу за ванредне ситуације. У наредна два дана у Београду очекује се да ће пасти између 30 и 40 литара кише, а у свих пет дана, колико ће трајати кишни период очекују се падавине између 70 и 90 литара.

 

Штаб за ванредне ситуације Градске општине Земун апелује на грађане да буду солидарни и прате упутства.