ОДРЖАН ДЕВЕТИ САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА

03. децембар 2017.

 
Градска општина Земун је у сарадњи са Националном службом за запошљавање,
3. децембра, организовала девети Сајам запошљавања у хотелу ”Југославија”. На сајму су 53 послодавца понудилa око 2000 нових радних места. Сајам су посетили председник Градске општине Земун Дејан Матић, заменик директора Националне службе за запошљавање Драган Сикимић, заменик директора Филијале Националне службе за запошљавање за град Београд Синиша Кнежевић, члан Већа Градске општине Земун Драган Матијевић и секретар Скупштине Градске општине Земун Марко Јанковић.
 
Била је то прилика да се послодавци и кандидати за посао директно упознају, размене контакте и искуства, кроз разговор стекну најважније утиске и нове пословне контакте.
Председник Матић је истакао да је прошле године укупан број незапослених био 9998 на територији Градске општине Земун, што је чинило стопу од 8,6 одсто незапослености, а данас је тај број 8253.
 
”После овог сајма очекујемо да се овај број незапослених још смањи. Велики број слободних радних места најбољи је показатељ успеха реформи које спроводи Влада Републике Србије. Нове фабрике, хотели, тржни центри, нове привредне зоне које су никле у Србији показују колико смо цењени у свету и колико страни инвеститори желе да улажу у нашу земљу, а то се све, наравно, одражава и на слободна радна места”, рекао је председник ГО Земун Дејан Матић.
 
Градска општина Земун је ове године спровела у сарадњи са Националном службом за запошљавање неколико јавних радова, попут Јавног рада ”Помоћ у кући” који је запослио геронтодомаћице на пружању помоћи старијим суграђанима. Слични пројекти ће бити реализовани и у 2018. години, кроз концеп суфинансирања, што ће смањити стопу незапослености на територији ГО Земун.
 
Девети Сајам у Земуну посетио је велики број заинтересованих грађана, који су разговарали са потенцијалним послодавцима.