ОДРЖАН АТЛЕТСКИ МИТИНГ ЗЕМУНСКИХ УЧЕНИКА

18. октобар 2019.

 

Под покровитељством Градске општине Земун, а у организацији Омладинског спортског савеза Земуна, 17. октобра на Градском стадиону у Земуну у оквиру пројекта ”Школски спорт” одржано је Општинско првенство земунских основаца и средњошколаца у атлетици.

У различитим дисциплинама, трчање 60, 100, 300, 400, 600, 800, 1000 метара, штафета 4 x 100 метара, скок у  даљ и у вис, бацање кугле и вортекса учествовали су ученици који тренирају атлетику, али и њихови другови који се спортом баве рекреативно. Посебно је био атрактиван спринт под називом ”Брзином до звезда” у којем су на 30 метара учествовали брзоноги ученици трећих и четвртих разреда.

Члан већа Градске општине Земун Драган Матијевић је истакао да је основни циљ овог јединственог спортског митинга да се у сарадњи са Атлетским савезом Србије подигне ниво бављења атлетиком у школама, чиме се поспешују здрави начини живота.

Као промотери ”краљице спорта” са такмичарима су се дружили прослављени атлетичари олимпијац Драгутин Топић и специјалиста за трке на 400 метара са препонама Емир Бекрић.

У осам дисциплина такмичило се око 900 ученика, подељено су 204 медаља и 28 пехара, а за најбоље резултате посебно су награђене ”Будуће атлетске звезде”.