ОБИЛАЗАК ЗДРАВСТВЕНЕ СТАНИЦЕ БАТАЈНИЦА

02. јун 2016.

 
Градоначелник Београда Синиша Мали, заменик секретара Секретаријата за здравство др Александар Стефоски, председник Привременог органа градске општине Земун Дејан Матић, чланови Привременог органа Ненад Врањевац и Станислав Кулачин, директорка Дома здравља Земун др Ксенија Узуновић и председник Месне заједнице Батајница Никола Арнаут обишли су реконструисану Здравствену станицу у Батајници.
 
Том приликом градоначелник Београда Синиша Мали најавио је даља улагања у свих 16 домова здравља у Београду.
 
”Прави пример обнове је управо Здравствена станица у Батајници. Сређене су ординације, мокри чворови, замењена столарија и подови, док ће фасада бити реконструисана до краја године. Циљ је да примарну здравствену заштиту приближимо што већем броју грађана. Из тог разлога ће се убудуће градити мање здравствене станице које ће грађанима бити у комшилуку”, рекао је Мали и захвалио се Влади Републике Србије и њеном председнику што су издвојили око 57 милиона динара за обнову домова здравља у Београду и најавио да ће Град Београд уложити додатна средства да би те установе, како и доликује, биле модернизоване, функционалне и уредне.
 
Председник Привременог органа општине Земун Дејан Матић нагласио је да се управо концепт изградње амбуланата најекономичнији и одговара грађанима, јер ће им у комшилуку бити доступна здравствена заштита.
”Заједничким ангажовањем свих институција система, реалним проценама у датим буџетским оквирима можемо изнаћи решења у општем интересу грађана, да свако насеље у Земуну добије обједињен систем здравствене заштите” истакао је Матић.
 
Здравствена станица Батајница припада Дому здравља Земун, који пружа услуге из домена примарне здравствене заштите грађанима Општине Земун и Општине Сурчин.
 
naslovna zdravstevan stanica Batajnica
 
foto 1 zdravstvena stanica Batajnica
 
foto 2 zdravstvena stanica Batajnica