ОБИЛАЗАК ВРТИЋА ”ОАЗА”

30. март 2017.

 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, помоћница министра за предшколско и основно образовање и васпитање Весна Недељковић и градски менаџер Горан Весић, обишли су вртић ”Оаза” који се налази у кругу фабрике ”Електронска Индустрија” на Батајничком друму у Земуну.
 
Директорка ПУ ”Др Сима Милошевић” Јасмина Боуали Станојковић упознала је челнике са иновативним програмима који се примењују у васпито-образовном процесу, а малишани су пригодним програмом показали шта су их све вредни васпитачи научили.
 
Председник Дејан Матић је нагласио да се на сваком кораку види резултат јединствене политике Републике, Града и Општине.
 
”Општина Земун је једна од општина са највећим бројем деце на листи чекања у Београду. Свесни те чињенице кренули смо да решавамо проблем недостатка простора. Тако смо прошле године отворили овај вртић. Наставили смо да примењујемо модел адаптације постојећег простора, који се показао као једно од оптималних решења за проширење капацитета за смештај деце. По истом принципу у Угриновцима смо обезбедили простор за стотинак деце. Улажемо велики труд како бисмо у свим деловима Општине обезбедили подједнак квалитет живота и показали да водимо рачуна о добробити породице, јер су деца и млади наша будућност. Настављамо са сличним пројектима. У насељу Бусије у сарадњи са црквом стварамо услове за отварање вртића и школовање деце до четвртог разреда, а доградња обданишта у насељу Алтина креће ових дана”, рекао је Матић.
 
Министар Шарчевић је рекао да се вртић ”Оаза” налази у прелепом објекту, који запослени чувају и стално оплемењују.
”Видео сам да се у њему примењују добре методе у процесу рада са децом, васпитачи примењују монтесори програм, за шта су и обучени. Деца су овде задовољна и срећна”, навео је Шарчевић.
 
Градски менаџер Весић је рекао да је управо ”Оаза” један од примера како се решава проблем недостатка места у вртићима.
Према његовим речима, проблем недостатка места у вртићима у Београду биће решен не само изградњом нових, већ и пренаменом неких објеката. Град се припрема, додао је Весић, да искористи део кредита од 50 милиона евра који је намењен за адаптацију објеката у вртиће и изразио наду да ће и Град Београд део тог новца искористити за вртиће.
 
Простор у оквиру некадашње фабрике ”Електронска Индустрија”, изграђен је 1980. и пројектован је наменски за потребе предшколске установе. Зграда је затворена 1995. године и као вртић више није коришћена. Сада је овај вртић од преко две хиљде квадрата, један од најмодернијих вртића у Србији, који прима преко 300 малишана, и у њему у пет јаслених и 10 вртићких група, ради више од 40 запослених.