ОБИЛАЗАК ГЕРОНТОЛОШКОГ ЦЕНТРА ДОМ БЕЖАНИЈСКА КОСА

01. мај 2020.

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић и Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, обишли су данас геронтолошки центар Дом Бежанијска коса у Земуну, којом приликом су уручена трајна заштитна одела као помоћ у борби против вируса COVID-19.

Приликом обиласка, Матић и Ђорђевић обавили су разговор са директором и запосленима. „Веома је важно да током борбе против корона вируса сви запослени имају заштитну опрему. Редовно снабдевамо све установе у систему социјалне заштите и дезинфекционим средствима, маскама и рукавицама. Сигуран сам да ће ова трајна заштитна одела користити у заштити од вируса. У овом тренутку најважније нам је здравље наших корисника, запослених и њихових породица“, поручио је Ђорђевић.

Председник Матић у разговору са министром Ђорђевићем је напоменуо да општина Земун од првог дана увођења ванредног стања активно учествује у предузимању неопходних мера са циљем сузбијања епидемије, да је поред рада волонтерског центра у пуном капацитету, општина издвојила значајна средства за набавку социјалних пакета, али и заштитне опреме, да је по том питању анимирала и значајан број привредника, који су донирали заштитну опрему Дому здравља Земун, али и да је увелико у акцији дезинфекције свих Домова за старе на својој територији, али стамбених зграда, показујући тиме, да су јој грађани Земуна на првом месту.

На крају обиласка договорено је да поред свакодневног спровођења мера дезинфекције унутар установе, дезинфекција која се врши и са спољне стране Дома и дворишта буде још чешћа, с обзиром на то да корисници током дана двориште користе за шетњу.