ОБЕЛЕЖЕНО 70 ГОДИНА ИНСТИТУТА ЗА КУКУРУЗ „ЗЕМУН ПОЉЕ“

15. септембар 2015.

 
Под покровитељством председника Републике 15. септембра на Институту за кукуруз ,,Земун Поље“ обележено је 70 година постојања и рада ове установе и одржана манифестација ,,Дани поља ЗП хибрида“.
 
Овој традиционалној манифестацији, која се одржава сваке године још од 1973. присуствовали су многобројни гости, високи државни званичници, многобројни пословни сарадници и стручњаци у области аграра из земље и иностранства, кооперанти и представници медија.
 
Након свечане академије и доделе плакета уприличен је пригодан културно-уметнички програм и додела захвалница, као и разгледаље колекције ЗП хибрида.
 
Испред општине Земун манифестацији је присуствовао председник општине Дејан Матић.
 
„Знамо да иза сваког успеха стоји посвећеност и велики рад, а овај јубилеј сведочи да је успех увек примећен и вреднован. Када нам је свима исти циљ – бољи живот грађана и просперитет наше земље – увек има простора за сарадњу на добробит целокупног друштва. Догађаји попут овог данас јесу најјаснији показатељ прогресивног хода у будућност нашег града, државе и народа. Честитам вам јубилеј са жељом да резултате вашег рада и убудуће очекујемо са оправданим оптимизмом, а славимо са радошћу и поносом“, изјавио је председник Матић и пожелео руководству и запосленима Института много успеха у даљем раду.
 
Уважене госте и све присутне поздравила је директорка Института др Бранка Кресовић, која је истакла заслуге предходних генерација за стварање ЗП бренда кога данас препознају сви у свету.
 
,,Поносни смо на више од 600 признатих ЗП хибрида у земљи и преко 100 хибрида признатих у иностранству, поносни смо на ентузијазам нашег научног кадра и чињеницу да никада нисмо прекидали континуитет у стварању нових и изнова бољих ЗП хибрида – истакла је, између осталог, директорка Института за кукуруз ,,Земун Поље“.
 
Институт за кукуруз ”Земун Поље” је водећа установа у земљи у примени научно-истраживачког рада која се бави стварањем, производњом и увођењем нових високоприносних хибрида кукуруза и соје високог квалитета за различите агроеколошке услове гајења, различите потребе и намене.
 
naslovna
 
foto 1
 
foto 2
 
foto 3
 
foto 4
 
foto 5