ОБЕЛЕЖЕНИ ДАНИ ПОЉА ЗП ХИБРИДА

13. септембар 2019.

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић присуствовао је 12. септембра у Институту за кукуруз ”Земун Поље” свечаности ”Дани поља ЗП хибрида”.

”Изузетна је част бити на челу општине која има Институт који скоро седам ипо деценија непосустаје, превазилази све структурне и економске изазове и понос је Земуна и Србије. Институт ‘Земун Поље’ надалеко је познат и признат. 

То сведоче многобројни партнери из земље и света, као и изузетни научно–истраживачки резултати и, наравно, квалитет производа. Свеукупна позитивна економска клима, привредни раст Србије, јединствена реформска политика председника Александра Вучића и Владе Србије доприноси да компаније буду још успешније и у светским размерама конкурентн”, рекао је председник Матић, и том приликом пожелео је запосленима много успеха у раду.

Уважене госте и све присутне поздравила је директорка Института др Бранка Кресовић, истакавши заслуге претходних генерација за стварање ЗП бренда, кога данас препознају сви у свету.
  
Овој манифестацији, која се одржава од 1973. године, присуствовали су високи државни званичници, многобројни пословни сарадници и стручњаци у области аграра, из земље и иностранства, кооперанти и представници медија.
 
Институт за кукуруз ”Земун Поље” је водећа установа у земљи у примени научно-истраживачког рада, која се бави стварањем, производњом и увођењем нових високоприносних хибрида кукуруза и соје високог квалитета за различите агроеколошке услове гајења, различите потребе и намене. Основан је 29. септембра 1945, а као самостална научна установа установљен је 1961. године, под називом Институт за кукуруз ”Земун Поље”.