ОБЕЛЕЖЕНА ЗАВЕТНА СЛАВА ОПШТИНЕ ЗЕМУН

28. септембар 2015.

 
Светковање Заветне славе општине Земун Воздвижењa Часног Крста – Крстовданa, почело је литургијом у Храму Светог оца Николаја Мирликијског. Свету архијерејску литургију служили су викарни епископ топлички Господин Арсеније и многобројно свештенство.
 
Литија предвођена Његовим преосвештенством владиком Арсенијем прошла је земунским улицама све до општинског здања где је обављен обред сечења славског колача. ”Распети и Васкрсли Христос дао је моћ Крсту који благосиљамо свуда и у савком делу живота, њиме побеђујемо”, беседио је владика Арсеније.
 
Обраћајући се присутним грађанима председник општине Земун Дејан Матић је рекао: ”Данас се окупљамо у слави великог празника – Крстовдана. То чинимо у најлепшој традицији нашег народа, држећи се вере прадедова. Носимо мудрост и искуство историје, и са новом енергијом, знањем, поштењем и радом стварамо будућност европске Србије и нашег Земуна који је увек био космополитски оријентисан и пример напретка једног друштва.”
 
Председник општине Дејан Матић, руководство општине Земун и кум славе Александар Шврака имали су посебну част да угосте грађане Земуна, представнике политичких странака, верских заједница и многобројне угледне званице.
 
naslovna krstovan
 
foto 1 krastovda
 
foto 2 krastovdan
 
foto 3 krastovdan