ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА „Д.В.Д. МАТИЦА“

31. октобар 2016.

 
Поводом Светог Луке, славе Добровољног вастрогасног друштва „Матица“, одржана је славска свечаност и уприличено сечење колача у просторијама овог Друштва, у присуству припадника Ватрогасне станице Земун, чланова Друштва и бројних званица. У име Градске општине Земун, том свечаном чину учестовао је члан Већа Предраг Јевремовић.
 
„Задовољство је видети велики број чланова Д.В.Д. ‘Матица’ и суграђана из друштвеног и верског живота Земуна.
Сигуран сам да ће чланови овог друштва одговорним извршавањем задатака и професионалним залагањем и убудуће постизати запажене резултате. Они су део функционисања локалне заједнице који доприносе општој безбедности грађана Земуна и многобројних туриста. Својим стручним кадром „Матица“ је стекла углед афирмисаног центра у области заштите од пожара. Надам се да ће се успешна сарадња овог друштва и Општине Земун наставити и убудуће“, рекао је Јевремовић.
 
Председник Друштва Радослав Николић истакао је да у последњих неколоко година постојања и рада „Матице“ све више преовлађује и интерес младих за делатност на пољу заштите од пожара.
 
Д.В.Д. „Матица“ је најстарије добровољно ватрогасно друштво у Србији, основано у Земуну 1870. године. Сви професионални ватрогасци Ватрогасне станице Земун истовремено су раноправни чланови Д.В.Д.“Матица“.
 
1 naslovna
 
slava 1
 
slava3-1
 
slava3-2