ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА

18. новембар 2019.

 

Под слоганом ”СВЕ ИМА РЕЗЕРВНЕ ДЕЛОВЕ ОСИМ ЖИВОТА” обележен је Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода 17. новембра на Земунском кеју, али и на још неколико локација у Београду. Агенција за безбедност саобраћаја организовала је  перформанс младих који су маскирани у повређене учеснике саобраћајних незгода носили транспаренте са натписима који позивају на опрез у саобраћају. Поред тога организована је акција поделе пригодног едукативног материјала и разговора са грађанима у којој су учествовали председник Скупштине градске општине Земун и председник Савета за безбедност саобраћаја на путевима ГО Земун Ненад Врањевац, секретар Скупштине градске општине Земун и члан Савета за безбедност саобраћаја на путевима ГО Земун Марко Јанковић, директорка Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије Јасмина Милошевић са својим сарадницима из Агенције, начелник Управе саобраћајне полиције МУП-а Небојша Арсов и новинар Младен Алвировић.

 

Том приликом, Ненад Врањевац је изразио захвалност Агенцији за безбедност саобраћаја на искреном и посвећеном партнерском односу који је остварила са Саветом за безбедност саобраћаја Градске општине Земун и истакао да је обележавање овог дана прилика да се подсетимо да се саобраћајна незгода може догодити свакоме од нас.

 

”Наша је обавеза да укажемо на значај прописног и савесног учествовања у саобраћају. Уколико не будемо радили на подизању нивоа свести о значају безбедног учешћа у саобраћају, статистика ће и даље бити црна, кадрови страве и ужаса на ТВ екранима ће и даље бити свакодневна појава, а то је нешто што нам никако не треба. Овом и сличним акцијама желимо да допринесемо да од 2020. године ни једно дете не страда у саобраћају, да се број повређених и погинулих преполови и да у будућности будемо међу безбеднијим земљама када је саобраћај у питању”, рекао је Врањевац.

 

Поред уочљивог тренда пада броја погинулих и повређених у саобраћају, број погинулих и лица које су задобиле телесне повреде у саобраћају и даље је велики, зато су учесници ове акције апеловали на грађене да буду пажљивији у саобраћају и да не чекају да то уради неко други уместо њих.