ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ СИДЕ

03. децембар 2019.

 

Поводом Светског дана борбе против сиде, пету годину заредом, Савет за здравство, социјалну и дечију заштиту ГО Земун, захваљујући доброј сарадњи са Домом здравља Земун, 2. децембра у великој сали организовао је предавање ”КАКО ДА СЕ ЗАШТИТИТЕ ОД ХИВ-а/СИДЕ”.

”Ово је пета година како почетком децембра позивамо ученике основних и средњих школа на презентацију на којој могу да сазнају како да се не заразе ХИВ вирусом и како да не добију сиду. Одзив је увек велики. Деца су заинтересована, тако да могу да кажем да су нам ове акције веома успешне. Поред тога реализујемо и друге програме на добробит младих са циљем унапређења квалитета живота и промоцијe здравих стилова живота, једнакости омладине у здрављу без обзира на пол, економски статус, етничку или религијску припадност”, каже председница Савета за здравство, социјалну и дечију заштиту ГО Земун  др Драгица Трнавац Марковић.

Доктор Марко Берак, специјалиста гинекологије и акушерства Дома здравља Земун, на пригодан и занимљив начин младе суграђане је упознао са основним чињеницама о ХИВ вирусу и сиди, начинима преношења и мерама заштите уз подстицај развоја личне одговорности младих за њихово здравље.