ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ МЕЛАНОМА

16. мај 2016.

 
Поводом обележавања Светског дана борбе против меланома, 15. маја, код Заветног крста Урошевића у Господског улици, Удружење пацијената оболелих од меланома приредило је кампању под слоганом ”Данас је меланом излечив”. Велики број представника удружења, пријатеља и чланова породица, као и здравствених радника присуствовало је скупу у центру Земуна на којем су дељене едукативне брошуре о овој болести. У име ГО Земун скупу је присуствовао секретар Привременог органа ГО Земун Марко Јанковић.
 
”Градска општина Земун је отворена за све иницијативе које покрећу здравствене институције и удружења, како би се подигла свест грађана о значају очувања здравља и омогућила здравија будућност. Кампања Удружења пацијената оболелих од меланома је подстицај свима нама да је неопходно примењивати одговарајуће мере заштите на сунцу током свакодневних активности”, рекао је секретар Привременог органа ГО Земун Марко Јанковић.
 
Представници удружења на чијем је челу земунски адвокат Саво Пилиповић информисали су грађане о раду удружења и указивали им на проблеме са којима се оболели од малигног меланома суочавају у Србији.
 
NASLOVNA Svetski Dan borbe protiv melanoma
 
FOTO1
 
FOTO2