ОБЕЛЕЖЕН НАЦИОНАЛНИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

15. мај 2017.

 
Поводом обележавања Националног дана добровољних давалаца крви, Градска општина Земун је у сарадњи са Службом за трансфузију крви КБЦ Земун и Црвеним крстом Земуна организовала 12. маја свечани пријем за добровољне даваоце крви.
Том приликом, заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић и начелник Службе за трансфузију крви КБЦ Земун прим. др сц др Весна Либек уручили су признања и захвалнице дугогодишњим сарадницима за добровољно давање крви и за организовање акција давалаштва крви. Међу добитницима признања су Градска општина Земун и многобројни представници државних институција.
 
У име Градске општине Земун присутнима се захвалио заменик председника Дамир Ковачевић, који је истакао да је Градска општина Земун већ традиционално укључена у све акције које организује Служба за трансузију крви КБЦ Земун.
 
”Сваке године организујемо четири акције добровољног давалаштва крви, а када је потребно спремни смо и за ванредну акцију. Организујемо и стручна предавања здравствених радника, као и ликовне радионице где најмлађи својим цртежима исказују свој однос према здрављу. Користим ову прилику да се захвалим свим грађанима који се одазивају на наше апеле, посебно редовним даваоцима, као и младима који су ове године по први пут учествовали у акцији добровољног давалаштва крви”, рекао је Ковачевић.
 
У пратећем делу програма који је одржан 13. маја, уз присуство многобројних грађана, представника Криминалистичко-полицијске академије, спортиста, на Земунском кеју деца школског и предшколског узраста исказала су умеће и креативност цртајући на тему ”Крв живот значи”, а сви хумани људи могли су да добровољно дају крв мобилној екипи Службе за транфузију КБЦ ”Земун”. Врсни кувари спремили су рибљу чорбу и гулаш, а волонтери Црвеног крста су посетиоцима делили мотивациони материјал и упознали их са важношћу добровољног давалаштва.
 
Руководство Градске општине Земун са председником Дејаном Матићем, узело је учешће у овој акцији која је кроз различите начине допринела обележавању Националног празника давалаца крви. Најкреативнији ученици су награђени, а цртежи на кеју остају као порука хуманости.