ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЖЕНА – 8. МАРТ

08. март 2017.

 
Градска општина Земун је у сарадњи са ЈП ”Србијашуме” поводом Међународног дана жена – 8. марта организовала у Главној улици поделу ружа и садница Црног бора.
Том приликом је председник општине Земун Дејан Матић истакао да је ова заједничка акција мали знак пажње према нашим мајкама, сестрама и супругама, којим показујемо колико нам значе.
 
Градска општина Земун је март прогласила месецом жена. У сарадњи са Домом здравља Земун организовани су превентивни лекарски прегледи.
”Жене су ослонац породице и целокупног друштва. Ово је још једна прилика да сви заједно брже, јаче и боље дамо подршку нашим мајкама, сестрама и супругама да истрају у ономе што желе, а ми ћемо бити ту да их подржимо, настављајући да организујемо различите програме којима афирмишемо жене у културном, политичком и социјалном развоју заједнице”, реако је Матић.
 
Извршни директор Сектора за комерцијалне послове ЈП ”Србијашуме” Тихомир Мурић изразио је задовољство што је на позив Градске општине Земун ово предузеће било у прилици да поводом Дана жена, обрадује даме садницама Црног бора, као својеврсни апел за очување шумског фонда Србије.
 
Међународни дан жена настао је као дан борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца. Као Међународни дан жена – 8. март, прихваћен је 1917. године. Прва прослава овог дана у Србији одржана је 1914. године. Уједињене нације су од 1975. године, коју су прогласиле за Међународну годину жена, службено почеле да обележавају Међународни дан жена.