ОБЕЛЕЖЕН ЈУБИЛЕЈ КБЦ ”ЗЕМУН”

25. фебруар 2019.

Поводом 235 година постојања КБЦ ”Земун” 25. фебруара у свечаној сали ове угледне установе приређена је свечана академија којој су присуствовали челници Владе Републике Србије, представници институција и верских заједница.

 

Овај јубилеј је био и прилика да се заслужним институцијама и појединцима доделе повеље. Директор КБЦ ”Земун” др Драгош Стојановић уручио је Повељу председнику Градске општине Земун Дејану Матићу, а свечаности су присуствовали и заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић и председник Скупштине Градске општине Земун Ненад Врањевац.

 

KБЦ ”Земун”, најстарија болница у Србији, која је настала пре скоро два и по века спајањем две здравствене установе – српске и католичке, имала је једну зграду са три собе за пацијенте, а данас је то установа са више од 1100 запослених, у којој се годишње прегледа око 300 хиљада пацијената и обави преко хиљаду операција.

 

На 235. рођендан KБЦ ”Земун” добија нову опрему, а држава је уложила више од два милиона евра у обнову капацитета ове институције која је један од стубова здравственог система Србије.