ОБЕЛЕЖЕН ДАН ШКОЛЕ ”РАДЕ КОНЧАР”

22. мај 2019.

Председник Градске општине Земун Дејан Матић присуствовао је свечаности поводом обележавања Дана Основне школе ”Раде Кончар”.

 

Ова образовна институција отпочела je са радом 22. маја 1962. године и са успехом и високим квалитетом образује и васпитава генерације ученика.

 

Ђаци су многобројним гостима приказали све оно што раде, и са раскошним талентом приказали глумачке вештине и изванредну хорску увежбаност.

 

Том приликом, председник Матић је рекао да заједничким трудом и радом стварамо боље и квалитетније услове образовања, што се види у протекле две године када се радило интензивно на уређењу школских простора, од учионица до фискултурних сала, и нагласио да ће са улагањем у школску инфраструктуру наставити.

 

Председник Матић је подсетио на континуиране акције које спроводи Градска општина Земун, попут поделе ранчева и школског прибора за све прваке, припремне наставе за мале матуранте, као и уручења новчаних награда за носиоце ”Вукове дипломе” и победнике на републичким и међународним такмичењима.

 

Земунско школство има дугу традицију која датира из прве половине 18. века, подаци о првим редовним школама датирају још из 1745. године. Данас Земун има 17 основних школа, три специјалне, музичку школу и седам средњих школа.