ОБЕЛЕЖЕН ДАН СПЕЦИЈАЛНЕ АНТИТЕРОРИСТИЧКЕ ЈЕДИНИЦЕ

21. децембар 2015.

 
На свечаности поводом обележавања 37 година Специјалне антитерористичке јединице 18. децембра уручене су награде за 10 и 20 година рада и залагања у јединици, као и признања за постигнуте резултате за ову годину.
 
Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изразио је поштовање за све оно што су припадници ове јединице урадили за државу Србију.
 
”Тридесет седам година најтежих задатака говори о чврстини јединице и људи који је чине. Трудио сам се да у претходних годину дана упознам људе из ове јединице, не само руководећи кадар већ и припаднике. Видео сам да је реч о једном веома респективном делу МУП, о људима чији труд и рад морамо да поштујемо и ценимо. Нажалост, број од 16 људи који су дали своје животе показује да су они били спремни да понуде и оно што је највредније, свој живот”, истакао је министар.
 
Командант САЈ Спасоје Вулевић рекао је да су међу најважнијим задацима САЈ борба против тероризма и најтежих облика криминала. ”Специјална антитерористичка јединица увек ће бити спремна да брани и чува мир, стабилност и безбедност Републике Србије и њених грађана”, рекао је Вулевић.
 
Испред општине Земун свечаности су присуствовали помоћници председника Милан Милисављевић и Карло Квапил.
 
naslovna, saj
 
foto 1, saj
 
foto2, saj