ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОЉОПРИВРЕДНОГ ФАКУЛТЕТА

27. март 2015.

Поводом навршавања 96 година постојања и рада Пољопривредног факултета Универзитета у Београду, 27. марта 2015. године обележен је Дан ове високообразовне научне установе.

Испред општине Земун обележавању Дана Пољопривредног факултета присуствовли су Милосав Стаменов и Драган Матијевић, чланови Већа општине Земун.

У свечаној сали одржана је свечана академија и уприличен пригодан уметнички програм уз присуство бројних научних радника, професора, студената и других званица. Присутним гостима обратила се проф. др Милица Петровић, декан Пољопривредног факултета, подетивши на скромне почетке ове установе и на заслуге Симе Лозанића, тадашњег ректора, за оснивање факултета. Најбољим студентима овог факултета уручене су дипломе.

Факултет је основан на првој седници Универзитетског савета, одржаној 28. марта 1919. године, када је ректор саопштио акт Министарства просвете, у којем је изражена жеља да се на Београдском универзитету отвори и започне са радом Пољопривредни факултет са два одсека: пољопривредним и шумарским. Припрема за почетак рада и отварање Пољопривредног факултета трајала је до јесени наредне године, а настава је почела 5. децембра 1920. године.

 

naslovna (Small)

 

foto1 (Small)

 

foto2 (Small)