ОБЕЛЕЖЕН ДАН КРИМИНАЛИСТИЧКО-ПОЛИЦИЈСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА

10. фебруар 2020.

 

Дан Криминалистичко-полицијског универзитета свечано је обележен 10. фебруара у универзитетском амфитеатру ”Др Арчибалд Рајс”. Свечаности су присуствовали: потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, министар одбране Александар Вулин, директор Безбедносне информативне агенције Братислав Гашић, директор полиције Владимир Ребић, затим чланови Српске академије наука, ректори и проректори универзитета, декани и професори факултета, директори института, представници амбасада, сарадници Универзитета, представници локалних самоуправа, медија, студенти и чланови њихових породица, као и запослени на Универзитету. У име Градске општине Земун свечаности је присуствовао секретар Скупштине градске општине Земун Мaрко Јанковић.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић пожелео је успех у раду дипломцима и поручио да у Министарство унутрашњих послова има места за све који су вредно учили, што је један од показатеља да је држава Србија препознала колико је систем безбедности важан.

Поред пригодних говора руководства Криминалистичко-полицијског универзитета и пригодног уметничког програма, свечаност је била прилика да се уруче награде најбољим студентима, као и заслужним културним посленицима.