ОБЕЛЕЖЕН ДАН БЕЛОГ ШТАПА

17. октобар 2017.

 
Међународни дан слепих и слабовидих – Дан белог штапа обележен је 16. октобра у свечаној сали Музичке школе ”Коста Манојловић” концертом ученика који се музички образују у истуреном одељењу ове школе, а које се налази у Школи за ученике оштећеног вида ”Вељко Рамадановић”. Поред концерта одржана је и пригодна трибина о проблемима слепих и слабовидих особа.
 
Присутне је поздравила директорка школе ”Вељко Рамадановић” Радмила Лабан, подсетивши да школа обавља рану дијагностику, оспособљавање, описмењавање и предшколско, основно и средње образовање ученика са оштећеним видом од рођења до двадесете године, између осталог обезбеђујући им, у сарадњи са Музичком школом ”Коста Манојловић” и могућност музичког образовања.
 
Музички педагог у ”Вељку Рамадановићу” Данијела Петровић истакла је да је велики проблем особа са оштећеним видом недостатак звучних семафора и тактилних стаза, које омогућавају самостално кретање, али и литературе, посебно музичке на Брајевом писму и апеловала на надлежне да помогну како би се превазишли сви ови проблеми.
 
У музичком делу програма наступили су певачи, инструменталисти и групе, а круну вечери представљао је наступ дванаестогодишњег ”чуда од детета” Искре Миленковић, после емитовања филма о њеном животу.