ОБЕЛЕЖЕН ДАН 204. ВАЗДУХОПЛОВНЕ БРИГАДЕ

02. децембар 2019.

 

Припадници 204. ваздухопловне бригаде свечано су обележили Дан јединице, 2. децембар на аеродрому ”Пуковник-пилот Миленко Павловић” у Батајници.

Ове године прославља се јубилеј – 70 година од формирања 204. ловачко-авијацијског пука који баштини традицију 6. ловачког пука, који се истакао у одбрани Београда 1941. године.

Почасну смотру јединице извршио је командант Ратног ваздухопловства  и противваздухопловне одбране генерал мајор Душко Жарковић у пратњи команданта 204. бригаде пуковника Брана Крњајића.

Командант пуковник Бране Крњајић честитао је празник припадницима ове бригаде, осврнуо се на традицију и истакао данашњу опремљеност јединице и обученост њених припадника. 

Традиционално су додељене захвалнице, а у знак сећања на мајора Зорана Радосављевића најбољима је дипломе уручила његова сестра Снежана Мажибрада.

Свечаности су присуствовали представници Градске општине Земун представници Месне заједнице Батајница, чланови породица погинулих припадника јединице, представници СПЦ, као и припадници других родова Војске Србије.

Дан 204. ваздухопловне бригаде обележава се 2. децембра у знак сећања на исти датум 1949. године, када је формиран 204. ловачки авијацијски пук.