ОБЕЛЕЖЕН 6. АПРИЛ – ДАН УДРУЖЕЊА ПОТОМАКА РАТНИКА СРБИЈЕ ”БРАНКО ВУКОСАВЉЕВИЋ”

08. април 2016.

 
Општинска организација Савеза удружења потомака ратника Србије (СУПРС) 1912-1920 ”Бранко Вукосављевић” – Земун, обележилa је Дан свог оснивања – 6. април.
 
Том приликом, скупу се обратио Радован Обрадовић, председник ОО СУПРС 1912-1920. ”Бранко Вукосављевић – Земун”, који је у кратким цртама изнео историјат Удружења и извештај о предузетим активностима у претходној години и задацима који их очекују у наступајућем периоду. Свечаном тону допринелe су и песме посвећене пилоту Бранку Вукосављевићу и стогодишњици српске голготе – прелаза српске војске преко албанских гудура, које је рецитовао председник Обрадовић.
 
”Крајњи циљ наших активности је да отргнемо од заборава, посебно код младих, узвишене људске и моралне вредности српске војске и народа из времена Балканских и Првог светског рата (1912-1920) и светле ликове српских великана, као што је то био и Михаило Пупин, на жалост, скоро заборављен и сведен само на његов калем”, рекао је председник Обрадовић.
 
У наставку програма Александра Нинковић-Тасић, аутор ”Изложбе о Михаилу Пупину 2016. године”, одржала је занимљиво предавање на тему ”Лик и дело Михаила Пупина”.
 
Скупу су присуствовали гости из сродних удружења, као и наставници и ђаци земунских школа.
 
naslovna UDRUŽENJE POTOMAKA RADNIKA
 
FOTO2 UDRUŽENJE POTOMAKA RATNIKA
 
FOTO3 UDRUŽENJE POTOMAKA RATNIKA