ОБЕЛЕЖАВАЊЕ НАЦИОНАЛНОГ ДАНА ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ У ЗЕМУНУ

07. мај 2015.

 
Општина Земун ће поводом обележавања Националног дана добровољних давалаца крви приредити дводневну манифестацију која ће се сутра одржати у згради општине на Магистратском тргу 1, а у суботу на Земунском кеју, код Летње позорнице.
 
У фоајеу Општине Земун, сутра у 11 часова председник општине ће у сарадњи са Службом за трансфузију крви КБЦ ”Земун” и Црвеним крстом Земуна организовати свечани пријем за добровољне даваоце крви. На пријему ће бити уручена признања дугогодишњим сарадницима за добровољно давање крви и за организовање акција и ширења идеја добровољног давалаштва крви.
 
На Земунском кеју, код Летње позорнице, у суботу, 9. маја, са почетком у 10 часова Служба за трансфузију крви КБЦ ”Земун” у сарадњи са општином Земун, МУП-ом Србије и Црвеним крстом Земуна организоваће атрактивни преподневни програм. Деца ће цртати на плочнику, одржаће се такмичење у пикаду и слободном бацању, биће представљене земунске средње школе и Криминалистичко-полицијска академија, одржаће се такмичење у кувању рибље чорбе под мотом ”Котлић за хумане”, акција добровољног давања крви (мобилна екипа за трансфузију крви КБЦ ”Земун”), дефиле полицијских коња и још много тога.
 
naslovna-Davanje-krvi