OДРЖАН ЗЕМУНСКИ ОТВОРЕНИ ФЕСТИВАЛ

17. септембар 2013.

У организацији „Клуба младих Земуна“ и Канцеларије за младе Градске општине Земун, одржан је први „Земунски отворени фестивал“ филма на Великом (Омладинском) тргу у Земуну, од 13. до 15. септембра. Главна идеја је била да се организацијом овог догађаја обогати културна понуда Земуна.

Церемонија свечаног отварања одржана је 13. септембра 2013. године у 19:00 часова. Фестивал је отворио Ненад Боровчанин, државни секретар министарства омладине и спорта.

Манифестацију је подржала Канцеларија за младе града Београда. У току три фестивалска дана приказана су нека од значајнијих филмских остварења, домаћа и страна, победници многих филмских фестивала у земљи и иностранству.

Емитовани су филмови: Фалсификатор, Смрт човека на Балкану, Валтер (документарни филм о лику Валтера и Бати Живојиновићу, и миту који је настао о њему), Табу (победник овогодишњег Фестивала ауторског филма), Љубав (победник Канског и многих других фестивала), Нешто у ваздуху (филм о револуцији ’68. у Француској).  Улаз за све пројекције је био бесплатан.

Поред сјајног филмског програма, у оквиру Фестивала су наступaли  млади     неафирмисани бендови.

 

naslovna_24 (1)

 

foto1_3

 

foto2_3 (1)

 

foto3_1