НОВОУРЕЂЕНО ДЕЧЈЕ ИГРАЛИШТЕ У ЗЕМУНУ

04. април 2016.

 
Председник Привременог органа Градске општине Земун Дејан Матић, члан Привременог органа Гаврило Ковачевић, градски менаџер Горан Весић и члан Градског већа Стево Таталовић обишли су данас новоуређено дечје игралиште у Улици Александра Дубчека.
 
Председник привременог органа Дејан Матић је истакао да је Општина Земун испунила обећање да ће водити рачуна о свим суграђанима, од најмлађих до најстаријих. Он је додао да се данашњи парк отвара на радост деце из овог краја, али и на радост њихових родитеља, бака и дека.
 
„Општина Земун ће ове године бити једно велико градилиште. Joш једна уређена зелена површина и дечје игралиште у Земуну на површини од 750 квадратних метара је пример добре сарадње града, општине и јавних предузећа на задовољство грађана, а посебно деце, која увек заслужују више и боље. То је радост и за нас старије, јер на овај начин, сарадњом и одговорношћу, нашим суграђанима поклањамо простор за игру, одмор и дружење. Уређењем овог кутка још једном смо показали да мислимо на грађане Земуна свих генерација и да прихватамо њихове сугестије. Сигуран сам да је ово права локација за одмор и рекреацију, с обзиром на посећеност и број деце и младих који живе у овом делу Земуна, а као што видите постављен и шах сто са клупама за наше старије суграђане. Већ се изводе слични радови на још неколико локација у Земуну, али се очекује и постављање водоводне и канализационе мреже, као и сређивање више од 80 улица, од којих ће 26 по први пут бити асфалтирано“, најавио је Матић.
 
Градски менаџер Горан Весић је рекао да је ово наставак политике Града Београда, ЈКП „Зеленила – Београд” и градских општина да се уреди што више оваквих малих дечјих игралишта и „урбаних џепова” у престоници.
 
„Као и на свим новим игралиштима које радимо и овде је као подлога постављена безбедносна гума, уз модерни дечји мобилијар. Постављене су и клупе и бетонски столови са шаховским таблама за старије суграђане“, изјавио је градски менаџер и додао да се у Земуну у овом тренутку завршавају још три дечја игралишта. Реч је o игралиштима у Улици Марка Милановића, у Браће Абафи и у Јована Стојисављевића.
 
Догађају је присуствовао директор „Зеленила – Београд” Слободан Станојевић, уредница Земунских новина Андријана Кукољ и бројни грађани.
 
naslovna
 
parkic 1
 
parkic 2
 
parkic 4
 
parkic 5