НОВОГОДИШЊИ ПРИЈЕМ ЗА ДОБРОВОЉНЕ ДАВАОЦЕ КРВИ

11. децембар 2015.

 
Владимир Костић, члан Већа општине Земун, присуствовао је 11. децембра новогодишњем пријему у Старом двору за добровољне даваоце крви из целе Србије. Пријему је присуствовала и прим. др сц. мед. Весна Либек, помоћник директора и начелник Службе за трансфузију крви КБЦ „Земун“. Град Београд, Институт за трансфузију крви и Црвени крст Србије традиционално организују ово окупљање, у знак захвалности даваоцима крви, сарадницима и волонтерима, који учествују у организовању акција добровољног давања крви.
 
„Земун је познат као град хуманих и отворених људи. Као одговорна локална самоуправа, Општина Земун организује акције добровољног давалаштва крви четири пута годишње, и одзив грађана је увек изузетно добар. Поносни смо и захвални нашим грађанима који су ту увек када је потребно. Општина Земун ће и наредне године наставити сарадњу са Службом за трансфузију КБЦ „Земун“, и верујем да ћемо заједно реализовати још много акција добровољног давалаштва крви и радити на промоцији здравог појединца и здравог друштва“, истакао је Владимир Костић.
 
Изразивши захвалност свим даваоцима крви и учесницима акција добровољног давалаштва, градоначелник Синиша Мали је истакао да се тим хуманим чином спасавају људски животи.
 
„Скупштина града ће увек пружити помоћ свима којима је потребна. Оно што радите годинама уназад јесте велика ствар за много живота које сте спасили, за оне којима сте живот продужили. Надам се да ће ваш чин дати подстицај онима који до сада нису ушли у велику породицу давалаца крви, и да ћемо се наредне године видети у још већем броју“, изјавио је градоначелник.
 
Пријему и додели награда присуствовали су градоначелници, председници општина, представници служби за трансфузију крви, Црвеног крста Србије, локалних самоуправа, волонтери и даваоци крви.
 
naslovna
 
krv1
 
krv2
 
krv3