НОВО ИГРАЛИШТЕ ЗА ДЕЦУ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ

11. јун 2015.

 
Градоначелник Београда Синиша Мали свечано је отворио обновљено игралиште за децу са сметњама у развоју 11. јуна у основној школи „Радивој Поповић“ у Земуну. Ово је 26. игралиште обновљено у оквиру пројекта “Велико срце”, који „Еуробанк“ и Фондација „Ана и Владе Дивац“ већ пет година спроводе широм Србије.
 
Након представе коју су припремила деца школе „Радивој Поповић“, присутнима се обратио директор Жељко Покрајац и истакао значај подршке социјално одговорних компанија и њихове бриге за децу са сметњама у развоју. Школа је, поред обновљеног игралишта по најсавременијим стандардима, добила и монтресори кабинет површине 70 метара квадратних.
 
Испред општине Земун отварању игралишта присуствовао је председник општине Дејан Матић.
 
„Ово игралиште је потпуно опремљено и прилагођено за децу са сметњама у развоју, а монтесори кабинет ће омогућити деци да брже и лакше уче. Резултат одговорне социјалне политике Града је и то што смо ове године, у односу на претходну, повећали број личних пратилаца за децу са сметњама у развоју, тако да неће постојати дете чији родитељи желе помоћ града а да је не добију. Ове године ћемо имати 250 личних пратилаца, а уколико је потребно да тај број повећамо, то ћемо и урадити. Трудићемо се да изградњом приступних рампи тој деци олакшамо и кретање, учинићемо све што је у нашој моћи да им учинимо живот лепшим“, рекао је градоначелник.
 
Пројекат „Велико срце“ обележио је пет година постојања током којих је обновљено 26 игралишта у вртићима и школама широм Србије, а више од 8 хиљада деце добило је ново место за игру. Покренут од стране „Еуробанк“ и Фондације “Ана и Владе Дивац”, захваљујући клијентима „Еуробанк“ који користе платну хуманитарну картицу, пројекат „Велико срце“ наставља да опремањем школа и вртића и чини срећнијим одрастање деце широм Србије.
 
Отварању игралишта присуствовле су и Снежана Ђурић, секретарка за образовање и дечју заштиту Града Београда, Магдалена Татић, директорка Сектора за кредите физичким лицима „Еуробанк“, Ана Дивац, председница Управног одбора Фондације „Ана и Владе Дивац“ и директорка ПУ „Др Сима Милошевић“ Јасмина Боуали.
 
naslovna
 
foto1
 
foto2
 
foto 3
 
foto4