НОВО ИГРАЛИШТЕ, ТЕРЕТАНА НА ОТВОРЕНОМ И ПАМЕТНА КЛУПА ЗА МАЛЕ И ВЕЛИКЕ ЗЕМУНЦЕ

21. фебруар 2020.

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић са сарадницима обишао је 21. фебруара унутарблоковску површину између зграда у улици Карађорђев трг 9 на којој су комплетно уређени мали и велики парк.

 

”Доношењем новог Закона о Главном Граду и Статута Града Београда, прилагођавањем и усаглашавањем општинских статута, данас смо у прилици да имплементирамо усвојено и да на основу иницијатива грађана радимо на уређењу унутарблоковских површина које су биле запуштене. У сарадњи са ЈКП ”Градско зеленило” у малом парку, који је намењен деци, постављени су реквизити за игру и тартан подлога. Простор је ограђен како би деца била потпуно безбедна, а родитељи који их чувају безбрижни. Такође, у оквиру ове унутарблоковске површине постављена је и прва соларна клупа која омогућава суграђанима и свим посетиоцима Земунског кеја који је у близини да напуне своје мобилне телефоне, таблете, лаптопове и електробицикле. У оквиру парка експериментално је постављена и улична соларна светиљка. Други део, такозвани велики парк намењен је рекреативцима и свима онима који желе да остану у форми и више времена проводе напољу. У парку смо направили праву малу теретану, али истовремено смо мислили и на суграђане који желе да се одмарају у природи. За њих смо поставили клупе и столове са надстрешницама. Будући да нам је веома важно да овај простор увек буде уредан и чист, постављене су наменске канте за отпад и рециклажу”, рекао је председник Матић и том приликом се захвалио суграђанима на сугестијама и иницијативама, јер је и овај парк уређен на основу њихових захтева, али да је веома важно да чувамо и друге унутарблоковске површине за које је општина Земун издвојила средства.

Председник Матић је и овом приликом је позвао скупштине станара да упуте предлоге, како бисмо спроводећи стратегију равномерног развоја Земуна наставили са уређењем девастираних зелених површина и у другим насељима, као и са реализацијом других инфраструктурних пројеката.