НОВИ ВОДОВОД У НАСЕЉУ ШАНГАЈ

24. август 2018.

Председник Градске општине Земун Дејан Матић и заменик градоначелника Београда Горан Весић са сарадницима 24. августа обишли су завршне радове на изградњи дистрибутивног водовода у Улици младих горана у Батајници дужине 1,2 километра, а вредност посла је 13 милиона динара.

 

”Водећи рачуна о сваком нашем суграђанину данас смо дошли да обиђемо радове у насељу Шангај. Ово је први корак ка решавању свега онога што тишти суграђане на овом делу наше општине. Као одговорна власт дали смо обећање, а то је да ће и остале улице и сви становници насеља Шангај добити градску воду”, рекао је Матић, уз напомену да ће у договору са Дирекцијом за грађевинско земљиште и изградњу Града Београда питање водоснабдевања бити решено и у насељима Грмовац и Угриновци.

 

Председник општине Земун подсетио је и да је у Батајници асфалтирано више од четрдесет улица, те да је општина веома близу циља да среди све улице које су на почетку мандата евидентиране као неасфалтиране. Он се осврнуо и на актуелне пројекте у Земуну, међу којима је сређивање степеништа ка Гардошу, за шта се највише грађана изјаснило у акцији ”Да се ради и гради по твом”. При крају је и добијање грађевинске дозволе за пројекат изградње пристана за међународне бродове, а за следећу годину планирано је и сређивање фасада и даља улагања у туризам, како би се ”Земун уписао на туристичку мапу Европе”, поручио је Матић. 

 

Заменик градоначелника Београда Горан Весић је истакао да ће грађани по завршетку радова бити прикључни на новоизграђени водовод, с обзиром на то да су до сада користили водоводну мрежу која није била урађена у складу са прописаним техничким условима.

 

У разговору са окупљеним грађанима општински и градски челници су поручили да је ово само један од инфраструктурних радова који се изводи на територији општине Земун у складу са политиком равномерног развоја како централних, тако и приградских делова. Ускоро почињу радови на канализацији у Батајници дужине 5,5 километара, а наставља се и са асфалтирањем улица и сређивањем фасада.

 

Обиласку радова су присуствовали помоћник градоначелника Београда Александар Марковић, чланови Већа Града Београда Гаврило Ковачевић и Стево Марушић, као и члан Већа Градске општине Земун Стеван Родић и извршни директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Града Београда др Радомир Вујадин.