НОВИ КОЛОВОЗ И ТРОТОАРИ У УГРИНОВЦИМА

30. октобар 2018.

Председник Градске општине Земун Дејан Матић и заменик градоначелника Београда Горан Весић са сарадницима 30. октобра обишли су радове на реконструкцији Улице 22. октобра у Угриновцима, чија је вредност 35 милиона динара. Реконструкцију коловоза, тротоара и ћуприја које се налазе у овој улици ЈКП ”Београд пут” започео је 6. августа, а  радови би требало да буду завршени 1. децембра.

 

”Држимо се обећања које смо дали нашим суграђанима. Акценат смо ставили на путну инфраструктуру и на све оно што чини живот достојан човека у 21. веку. Водимо рачуна о равномерном развоју oпштине. У Грмовцу радимо две улице. У Батајници очекујемо почетак радова на канализацији, велике напоре улажемо и у проналажењу решења за гробље, а очекујемо и наставак радова обилазнице која ће ово земунско насеље прикључити на ауто-пут.  Гардошка тврђава ће бити уређена, као и степениште које води ка кули. Земун ће у наредном периоду бити једно велико градилиште”, рекао је председник Матић и напоменуо да се сви резултати остварују захваљујући вођењу јединствене политике Републике Србије, Града Београда и Градске општине Земун.

 

Заменик градоначелника Београда Горан Весић најавио је реконструкцију Булевара Николе Тесле, од Трешњиног цвета до Улице Маршала Толбухина у смеру ка Земуну. У плану је и реконструкција Главне улице, Авијатичарског трга и више од 70 земунских фасада. Посебан пројекат је изградња међународног путничког пристаништа, чијом реализацијом ће Земун добити још већи значај на туристичкој мапи Европе.

 

Обиласку радова присуствовали су директор ЈКП ”Београд пут” Иван Тејић и градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић.