НОВА ВОДОВОДНА МРЕЖА У НАСЕЉУ ВОЈНИ ПУТ

08. мај 2020.

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић и директор ЈКП ”Београдски водовод и канализација” Драган Ђорђевић са сарадницима обишли су 8. маја радове на изградњи главне водоводне гране у насељу Војни пут.

Грађани овог насеља су дуги низ година плаћали растур воде. Захваљујући новом Закону о главном граду и Статута Града Београда, уз усаглашавање статута општина, омогућено је да се отклоне ”црне тачке” у функционисању система водоснабдевања у градским општинама и изађе у сусрет грађанима да добију квалитетну пијаћу воду.

”Овим радовима у дужини од непуних 600 метара излазимо у сусрет великом броју грађана да све ове неусловне мреже претворимо у условне и то све под будним оком Београдског водовода. Веома је важно да у 21. веку немамо проблеме тзв. блок водомера где су грађани добијали енормне рачуне за утрошену воду. Са овим желимо да доведемо систем до прве класе квалитета и да грађани плаћају рачуне искључиво за утрошену воду. Велику захвалност дугујемо менаџменту Града Београда који је имао разумевања и новом Одлуком Скупштине града Београда омогућио да на прави начин изађемо у сусрет грађанима, али и извођачу радова који је прилагодио своје дневне активности ванредном стању у којем смо се сви налазили”, рекао је Матић и напоменуо да је на исти начин у насељу ”13. мај” решен вишедеценијски проблем у вези са наплатом и потрошњом воде.

Директор ЈКП ”Београдски водовод и канализација” Драган Ђорђевић је рекао да ће реконструкција водоводне мреже омогућити да свим суграђанима буду отписана дуговања по основу растура воде од 1. јануара 2002. године, а биће и стопиране активности извршилаца. Грађани ће бити евидентирани као појединачни потрошачи и свако ће имати свој водомер.

Спроводећи јединствену политику Владе Републике Србије, Града Београда и градских општина, Градска општина Земун је за пет година преправила и прилагодила око 37 километара водоводних мрежа на својој територији.

Изградњу водоводне мреже, која ће бити примљена у систем водоснабдевања и одржавања ЈКП ”Београдски водовод и канализација”, у насељу Војни пут финансира Градска општина Земун у износу од пет милиона динара. Рок за завршетак радова је 15. мај 2020. године.