НОВА ОПРЕМА И МАШИНЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ДЕЛАТНОСТИ ИЗБЕГЛИЦА

10. фебруар 2020.

 

 

Захваљујући реализацији пројекта пружања помоћи за економско оснаживање избеглих лица кроз доходовне активности које реализује Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије  и Повереништво за збрињавање избеглих, прогнаних и расељених лица Градске општине Земун током 2019. године седам корисника је добило помоћ у виду опреме и машина за обављање различитих делатности.

 

Тим поводом, представници Повереништва за збрињавање избеглих, прогнаних и расељених лица Градске општине Земун обишли су 7. фебруара Милана Корду из Книна који је захваљујући новом мотокултиватору са приколицом у могућности да обрађује свој плац у Бусијама и довози сточну храну, као и Сашу Тошића из Задра који је добио опрему за прање тепиха и сада је у прилици да пружа бољу услугу у свом тепих сервису у Бачкој улици.

 

”Овај пројекат се спроводи у складу са Локалним акционим планом за унапређење положаја избеглих, интерно расељених лица и повратника општине Земун. Пакети помоћи које смо обезбедили омогућиће нашим суграђанима да живе од свог рада. Захваљујући успешној реализацији пројеката који се финансирају из фондова Европске уније, али и новим пројектима које спроводимо са Комесаријатом за избеглице и миграције и у наредном периоду ћемо радити на обезбеђивању грађевинског материјала и финансијском оснаживању ове категорије становништва”, рекао је заменик председника Градске општине Земун и председник Савета за миграције Дамир Ковачевић. 

 

У пројекту пружања помоћи за економско оснаживање избеглих лица кроз доходовне активности на територији ГО Земун до сада је додељено 42 пакета помоћи од 200 хиљада динара по породици.