НОВА ГОДИНА И ТРГ ОТВОРЕНОГ СРЦА У ЗЕМУНУ

01. јануар 2019.

Грађани Земуна и гости дочекали су Нову 2019. годину на Великом тргу у спектакуларној атмосфери коју је приредила група Милиграм и још једном се уверили у посебност Земуна.

 

На ”Тргу отвореног срца” први јануар протекао је у знаку дечије радости, хуманости и лепих жеља. Деца и родитељи су уживали у новогодишњој чаролији, представама, концертима, кловновима, мађионичарима, и гастрономским ђаконијама Србије.

 

Као и сваке године ”Трг отвореног срца” је имао хуманитарни карактер са поруком: ”Буди царица или цар, донеси књигу на дар”. Све прикупљене књиге биће дониране некој од дечијих установа како би пронашле пут до нових читалаца.

 

Дочек Нове године и ”Трг отвореног срца”, као стална манифестација, организује се у Земуну четврту годину заредом.

 

Такође, председник Скупштине Градске општине Земун Ненад Врањевац, првог дана 2019. угостио је Зидана А.А. Зидана  саветника за медије амбасаде Либије у Србији и упознао га са културно-историјским благом Земуна, као и са инфраструктурним пројектима планираним у 2019. години од  којих је најважнији изградња међународног пристаништа чиме Земун добија још већи значај на туристичкој мапи Европе.

 

Са уваженим гостом било је речи и о сарадњи у области културе, нарочито у делу манифестационог туризма по коме је Земун препознатљив.