НИЧЕ ВРТИЋ У НАСЕЉУ АЛТИНА

28. јун 2017.

 
Радове на изградњи вртића у насељу Алтина, обишли су градоначелник Града Београда Синиша Мали, председник Градске општине Земун Дејан Матић, вршилац дужности секретара за образовање и дечју заштиту Славко Гак, вршилац дужности секретара за инвестиције Лука Петровић и члан Већа ГО Земун Гаврило Ковачевић.
 
Том приликом челници Града и Општине разговарали су са грађанима о инфраструктурним и комуналним пројектима који се реализују у том земунском насељу.
 
Нови вртић у земунском насељу Алтина гради се на парцели од 2,5 хиљада квадрата, површине је 1,5 хиљада квадрата и моћи ће да прими око 200 малишана. Изградња вртића је започета 2008. године и потом заустављена. Рок за завршетак обновљених радова је десет месеци, односно април 2018. године, а Град је за ову намену издвојио 77 милиона динара.
 
Синиша Мали је рекао да је ово још један доказ да Град Београд брине о онима којима је помоћ најпотребнија.
 
”Ово ће бити осми вртић. У претходних седам смо отворили 1.385 нових места за малишане. Посебно ме радује наша иницијатива да приватне вртиће укључимо у систем рефундације која је показала сјајне резултате. Сада имамо више од 9.700 нових места само у приватним вртићима, што довољно показује колико је та иницијатива важна”, истакао је градоначелник Мали.
 
За Градску општину Земун подједнако је важна изградња објеката које ће користити деца.
”Изградња овог вртића је још један корак који смо учинили како бисмо решили хронични проблем недостатка места у вртићима. У току је изградња објекта у насељу Бусије, где ће бити смештена школа са наставом до четвртог разреда, као и обданиште. Овај пројекат Градска општина Земун реализује у сардњи са Српском православном црквом, Епархијом сремском и завршетак радова се очекује до септембра ове године. Наставићемо да радимо још више на проширењу капацитета како би сва деца у Земуну могла да бораве у вртићима”, рекао је председник Матић, нагласивши да јединствена политика Владе Србије, Града Београда и Општина даје резултате.
 
Градска општина Земун интензивно ради на решавању мањка капацитета и у насељу Батајница, на тај начин што ће се изградити нови објекат предшколске установе или реализовати концепт партнерства са приватним вртићем. То је омогућено одлуком Града Београда о субвенцији места у приватним вртићима.