НЕДЕЉА ЕНЕРГИЈЕ

24. мај 2017.

 
У организацији Централно европског форума за развој – CEDEF, Секретаријата за енергетику Града Београда и под покровитељством Града Београда и Министарства рударства и енергетике Републике Србије, по први пут у Србији ће се реализовати
”ENERGY WEEK – Недеља Енергије” и то од 29. маја до 2. јуна 2017. године у Београду.
 
Свечано отварање планирано је за 29. мај на платоу испред Старог двора.
 
Недеља Енергије представља јединствен, годишњи догађај и место сусрета релевантних актера у сфери одрживог развоја. У оквиру овог догађаја биће одржани бројни јавни скупови, конференције и радионице, које имају за циљ да укључе и окупе све генерације. Фокус на овом окупљању биће на подизању свести јавности о многобројним темама и изазовима које се тичу енергетске безбедности, енергетске резилијентности, енергетске ефикасности, потрошње енергије, обновљивих извора енергије и заштите животне средине као и представљање нових решења и технологија. Манифестација ENERGY WEEK регистрована је на званичном сајту Европске комисије као један од догађаја који ће бити организован током EU Sustainable Energy Week.
 
ENERGY WEEK ће у току 5 радних дана почетком јуна на отвореном и затвореном простору окупити представнике релевантних државних институција, универзитета и еминентних научних институција, компанија и произвођача напредних технологија, локалних самоуправа, цивилног сектора, као и представнике школа и медија.