НАСТАВАК РАДОВA НА УРЕЂЕЊУ ЗАПУШТЕНИХ ЗЕЛЕНИХ ПОВРШИНА

24. април 2020.

 

У складу са препорукама Владе Републике Србије да се радови у области грађевинарства наставе у пуном капацитету, имајући у виду да је грађевинска сезона у току, уз поштовање мера заштите радника,  24. априла настављени су радови на уређену запуштене зелене површине на углу улица Купрешке и Крајишке.

”Настављамо са уређењем свих оних запуштених и девастираних зелених и унутарблоковских површина. Конкретно на овој локацији нићи ће парк за игру и одмор. Реквизите, мобилијере и пратећу опрему нећемо постављати док су на снази превентивне мере у циљу спречавања, сузбијања и гашења епидемије корона вируса. Желимо да чим се живот врати у нормалне токове нашу децу, њихове родитеље, баке и деке сачека још једно игралиште са тартан подлогом, клацкалицама, љуљашкама, пењалицама, тобоганима, клупама, урађено по свим стандардима безбедности. Пратећи стратегију равномерног развоја Земуна и у договору са грађанима, уређујемо запуштене површине у свим земунским насељима, са жељом да Земун учинимо још лепшим”, рекао је председник Градске општине Земун Дејан Матић који је обишао радове на уређењу новог парка и подсетио да су до сада реконструисане и уређене запуштене површине у улицама Карађорђева, Карађорђев трг, 22.oктобра, Филипа Вишњића и Карловачкој.

Планом је предвиђено да у току 2020. године буде уређено 15 урбаних џепова. Радови на уређењу запуштених површина у Улици Јована Стојисављевића у насељу Нова Галеника се приводе крају, и креће се са радовима  на локацији у Улици Светозара Папића, такође у насељу Нова Галеника. Затим следе радови на уређењу зелене површине у Земун Пољу, у Улици Фрање Крча.

Такође, у току је израда пројеката за уређење урбаних џепова у Првомајској улици, као и за неколико локација у насељу Батајница.

Председник Матић се захвалио грађевинским радницима који својим радом на терену уносе оптимизам да ће борба са невидљивим непријатељем ускоро бити готова и да ћемо се заједно вратити редовним задацима на добробит грађана и завршити започете пројекте и покренути нове све за будућност Земуна и наше деце.

Такође, председник Матић је радницима уручио сет заштитне опреме и дезинфекционих средстава.