НАГРАЂЕНИ ДРЖАВНИ И РЕГИОНАЛНИ ПОБЕДНИЦИ У ЗНАЊУ

17. јун 2019.

 

У скупштинској сали Градске општине Земун 14. јуна свечано су додељене дипломе победницима републичких и регионалних такмичења, као и специјалне награде за најбоље истраживачке радове из природних и друштвених наука.

Честитајући на изузетном успеху талентованим и награђеним ученицима Регионалног центра Земун, председник Скупштине Градске општине Земун Ненад Врањевац истакао је да га посебно радује њихова жеља за стручним усавршавањем и чињеница да су се  многи од њих укључили у активности локалне заједнице.

”Ваши успеси, прегaлаштво и жеља да знање употребите за добробит заједнице, обавезује нас да вам створимо још боље услове за рад, учење и истраживања”, нагласио је Врањевац.

Дипломе победника регионалних такмичења добило је 164 основаца и средњошколаца, а републичких тридесетчетворо најбољих у знању у Републици Србији.

Тамара Гузијан, Маја Митић, Божо Комарица,  Борислав Барош и Алекса Милојевић најбољи су у Србији у конкуренцији основаца из математике и физике, док су Милица Поповић и Андреј Милисављевић најуспешнији у хемији и информатици међу средњошколцима.

Изузетан успех Регионалног центра Земун илуструје чињеница да је готово сваки други учесник регионалних такмичења освојио неку од прве три награде. Центар окупља најталентованије и највредније ученике основних и средњих школа из Земуна, Новог Београда и Сурчина.