НАГРАЂЕНИ ДОБИТНИЦИ ”МАЛОГ ПЈЕРА 2017”

02. март 2017.

 
У организацији ”Пријатеља деце Земуна”, под покровитељством Међународног земунског салона карикатуре и ресторана ”Мекдонадс” у Земуну 2. марта 2017. године награђени су аутори најбољих карикатура у конкуренцији ученика земунских основних и средњих школа.
 
Селектор ”Малог Пјера”, прослављени земунски сликар и карикатуриста Драган Руменчић истакао је да је имао тежак задатак да у конкуренцији изузетно надахнутих карикатуриста изабере најуспешније. ”Радује ме што су се ученици окренули портрету и карактеризацији, а не актуелним и дневним догађајима” – рекао је Руменчић на додели награда.
 
Карикатуре Анастасије Сретковић, Андрије Пашића, Тадије Јосиповића, Анђеле Стошић, Милице Ракас, Немање Радовића, Таре Миловановић, Наташе Бељин, Филипа Николића, Невене Савовић, Ирене Радисављевић, Анђеле Јовановић, Ане Сворца, Милене Стојадиновић, Кристине Стефановић, Милоша Зељковића, Анђеле Јовановић и добитника специјалне награде Међународног земунског салона карикатуре Николе Милина радоваће вас ако ових дана навратите у ”Мекдоналдсов” ресторан у Главној улици у Земуну. Изложба ће 3. априла 2017. године бити део конкуренције у такмичењу у карикатури ученика свих београдских општина СЦ ”Шумице”.