НАГРАДЕ ЗА ЗЕМУН

13. септембар 2019.

 

На завршној свечаности поводом 17. акције ”За зеленији Београд” која је одржана у ЈКП ”Зеленило – Београд” на Малом Калемегдану, 12. септембра додељене су награде и захвалнице појединцима који су уређењем балкона, дворишта и зелених површина дали допринос здравијем, зеленијем и лепшем Београду.

Земун и ове године може да се похвали наградама. Tако је у категорији најлепше уређено школско двориште, треће место освојила ОШ ”Горња варош”, а у категорији за најлепшу зелену површину око пословног простора жири је трећим местом наградио Геронтолошки центар ”Бежанијска коса”.

Циљ ове акције је развијање позитивног односа према зеленилу и цвећу код грађана, уз истовремену мотивацију да у позитивној конкуренцији за избор најлепших простора унапреде стање свог непосредног окружења. Због све већег интересовања, од 2015. године, уместо пет категорија, акција сада има седам категорија такмичења за које су данас додељене награде и то: најлепша зелена површина око стамбене зграде, најлепши балкон, најлепша зелена површина испред пословних објеката, најлепше школско двориште, најлепше зеленило око предшколске установе, најлепше уређено зеленило угоститељског објекта и најлепша окућница.