НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉЕ ПРОСВЕТНЕ РАДНИКЕ

12. јул 2019.

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић уручио је 12. јула награде заслужним просветним радницима земунских основних и средњих школа у знак признања за постигнуте резултате у раду током школске 2018/19. годину. Ове године је Градска општина Земун наградила близу 500 ученика и по први пут више од сто наставника и професора.

 

Током свечаности у галерији Канцеларије за младе Градске општине Земун председник Матић се захвалио просветним радницима на стручној помоћи ученицима која је резултирала победама на републичким и међународним такмичењима, као и на постизању ванредног успеха у току школовања земунских основаца и средњошколаца.

 

”По први пут ове године уводимо праксу доделе признања наставницима и професорима. Tо је признање целокупне заједнице за стручно вођење ученика, подстицај и инспирација коју дају ђацима да освајају толике награде на које смо поносни и које нас обавезују да наставимо да улажемо и у развој школске инфраструктуре, али и у услове за образовни и истраживачки рад”, рекао је председник Матић.

 

Свечаности је присуствовао Секретар Скупштине градске општине Земун Марко Јанковић, а у име награђених професора захвалила се Жељка Симановић, професор клавира у Музичкој школи ”Коста Манојловић”.

 

Своју дугу традицију школства Земун баштини близу два и по века. Данас Земун има 17 основних, седам средњих, три специјалне и Музичку школу ”Коста Манојловић”.