НА ЗЕМУНСКОМ ЛИДУ ОДРЖАН ПРВИ ”BEACH FLAG TROFEJ” БЕОГРАДА

28. август 2017.

 
Под покровитељством Градске општине Земун, Савез америчког фудбала Београда организовао је на земунској плажи Лидо, 27. августа, Први летњи турнир у флег фудбалу на песку, с намером и жељом да постане традиционалан.
 
Учешће је узело десет екипа из Србије: ”Indians” из Инђије, ”Pirati” из Земуна, ”Royal Crowns” из Краљева, ”Vukovi” и ”Blue Dragons” из Београда, ”Wild Dogs” из Новог Сада, ”Vidre” из Бечеја, ”Golden Bears” из Бора, ”Hawks” из Обреновца и ”Forestlanders” из Младеновца.
 
Надметало се и у женској конкуренцији, а посебну пажњу окупљених на Лиду скренула је на себе ревијална утакмица коју су одиграла позната лица, уз музичку подршку DJ Муње.
 
Финале у мушкој конкуренцији одиграле су екипе из Инђије и Краљева, у којој су ”Indians” убедљивим резултатом од 26:13 надвисили ”Royal Crowns”.
 
За првакиње Лида проглашене су ”Вучице” из Београда.
 
Земунски ”Pirati” су, и поред домаћег терена и подршке навијача, такмичење завршили на зачељу табеле турнира.
 
Организатор САФБ, поред традиционалног ”Трофеја Београда” који се одржава крајем године, покренуо је и овај летњи турнир, са циљем да омасови амерички фудбал у Србији, који постаје све популарнији спорт.