МОГУЋНОСТИ УНАПРЕЂЕЊА ПОСЛОВНОГ АМБИЈЕНТА У ЗЕМУНУ

26. октобар 2018.

У организацији Градске општине Земун и у сарадњи са партнерима на Пројекту ”Моја земунска картица” 25. октобра је одржана панел дискусија о могућностима унапређења пословног амбијента и сарадње са предузетницима.

 

Панелу су присуствовали чланови Већа општине Земун Владимир Костић и Стеван Родић, шеф Канцеларије за предузетништво Привредне коморе Србије Слободанка Којић – Џиновић и руководилац филијале Земун Националне службе за запошљавање Драгана Повреновић, као и земунски привредници партнери општине на Пројекту ”Моја земунска картица”.

 

Панел је водила координаторка Пројекта ”Моја земунска картица” Тања Кукобат, која је истакла да је за три и по године издато 12 хиљада картица, а споразуме о сарадњи и партнерству потписало 220 предузетника из Земуна.

 

”Организовањем оваквих панела Општина жели да својим грађанима који имају ”Моју земунску картицу” омогући још јефтиније услуге и програме. Привредна комора Србије је показала спремност да помогне у процесу умрежавања предузетника. Са друге стране, Национална служба за запошљавње сетом субвенција помаже привреди да унапреди пословање”, рекао је члан Већа општине Земун Владимир Костић, истакавши да ће Општина наставити са пројектима подршке привреди креирајући повољнији пословни амбијент.

 

У дискусији су се чули бројни предлози како да се корисницима картице омогуће повољнији услови куповине и ефикасније упознавање са понудом, посебно бесплатним програмима спортских и рекреативних клубова, туристичких организација и установа културе.