МЛАДОСТ И РАДОСТ НА ВЕЛИКОМ ТРГУ

16. септембар 2017.

 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић са сарадницима и директор ЈКП ”Градске пијаце” Иван Сочо, 16. септембра, присуствовали су отварању манифестације ”Дечија пијаца” на Великом тргу, која се одржава у оквиру Дана европске баштине.
 
”Градска општина Земун је у сарадњи са Градским пијацама организовала програм који промовише активност наших младих у оквиру културно-уметничких друштава, бављења спортом, музиком и екологијом. Радостан сам што смо се данас окупили у великом броју са заједничким циљем да промовишемо активизам младих. Кроз овакве програме желимо да покажемо деци да постоји нека друга страна живота поред таблета и компјутера. Наша је обавеза да учинимо све како би деца расла у безбедној и здравој средини. Због тога ћемо и надаље подржавати све оне активности и програме који у фокус стављају децу и стваралаштво младих”, рекао је Матић.
 
Сплетом народних игара присутне су забављали КУД-ови ”Лена”, ”Јана”, ”Батајница” и ”Бранко Радичевић”, а љубитељи класике су могли да уживају у наступу ученика из Музичке школе ”Коста Манојловић”. Друштво пријатеља деце Земуна је приредило изложбу на отвореном, док je Удружење ”Мали кувар” у радионици ”Бакине тајне” учило малишане добробитима природне исхране, како се меша погача по рецептима из различитих крајева Србије и како се украшава посуђе. У програму су учествовали и ученици млађих разреда земунских основних школа, као и малишани из Предшколске установе ”Др Сима Милошевић”, који су приказали своје рукотворине и најлепше цртеже.
 
Музеј града Београда је приредио редионице Кључеви писма, Глогољење, Чаролија пиротског ћилима, Оштро око и веште руке. Деца су имала прилику да пишу старим писмима – хијероглифима и глагољицом, да боје шаре са пиротских ћилима и да слажу слагалице – фотографије старог Земуна.
 
Сви који воле спорт могли су да се окушају у стоном тенису, тенису и шаху на отвореном.